Teplý jarní salát s novými bramborami

Hledáte tip na lehký oběd nebo večeři? Vyzkoušejte tenhle recept Zuzky Plíškové.

Budete potřebovat:

500 g brambor
2 červené cibule
slanina
žampiony
modrý sýr
sůl, pepř
mladý špenát

dresink:
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíce vinného octa
trochu vody

Postup:

1. Brambory nakrájíme na čtvrtky, potřeme olivovým olejem a posolíme.

2. Klademe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 20 minut na 200 stupňů.

3. Poté promícháme s nahrubo nakrájenou cibulí a pečeme dalších 20 minut.

4. Slaninu pokrájíme a opečeme na pánvi, poté přidáme očištěné a nakrájené žampiony.

5. Mezitím si připravíme dresink: smícháme olivový olej, hořčici, vinný ocet a trochu vody.

6. V míse promícháme brambory s cibulí, slaninu, žampiony mladý špenát a dresink.

7. Rozdělíme na talíře a dozdobíme modrým sýrem.

autor: Zuzana Plíšková