Teplý jarní salát s novými bramborami
Hledáte tip na lehký oběd nebo večeři? Vyzkoušejte tenhle recept Zuzky Plíškové.
Budete potřebovat:
500 g brambor
2 červené cibule
slanina
žampiony
modrý sýr
sůl, pepř
mladý špenát
dresink:
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíce vinného octa
trochu vody
Postup:
1. Brambory nakrájíme na čtvrtky, potřeme olivovým olejem a posolíme.
2. Klademe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 20 minut na 200 stupňů.
3. Poté promícháme s nahrubo nakrájenou cibulí a pečeme dalších 20 minut.
4. Slaninu pokrájíme a opečeme na pánvi, poté přidáme očištěné a nakrájené žampiony.
5. Mezitím si připravíme dresink: smícháme olivový olej, hořčici, vinný ocet a trochu vody.
6. V míse promícháme brambory s cibulí, slaninu, žampiony mladý špenát a dresink.
7. Rozdělíme na talíře a dozdobíme modrým sýrem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.