Těsto na briošky

Recept od Heleny Barotové z Kroměříže můžete kromě briošek využít i na rohlíčky, vystačí přibližně na 16 kusů. Těsto můžete nechat kynou i v lednici přes noc.

Budete potřebovat:

500 g hladké mouky
1 balení droždí
250 ml vlažného mléka
60 g mletého cukru
špetka soli
120 g rozpuštěného másla
vejce na potření
kmín, semínka, hrubá sůl na posypání

Postup:

1. Z příslušných surovin uhněteme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.

2. Rozválíme na kulatý plát a rozřežeme na trojúhelníky, které stáčíme od široké strany ke špičce.

3. Potřeme rozkvedlaným vejcem a posypeme dle chuti kmínem, solí, nebo semínky.

4. Pečeme dozlatova ve středně vyhřáté troubě.

autor: Zuzana Plíšková