Těstoviny bez vaření
Výborné zapečené těstoviny, které nemusíte přede vařit. Vyzkoušejte recept Zuzky Plíškové.
Budete potřebovat:
400 g těstovin
cca 700 ml vývaru
strouhaná mozzarella
na omáčku:
cibule
žampiony
2 smetany ke šlehání
žloutek
cca 6 lžic parmezánu
špetka muškátového oříšku
2 stroužky česneku
sůl, pepř
Postup:
1. Nadrobno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na másle.
2. Přidáme žampiony a orestujeme.
3. Přilijeme smetanu, přidáme prolisovaný česnek, muškátový oříšek a přivedeme k varu.
4. Odstavíme z plotny a rychle vmícháme žloutek a parmezán.
5. Dochutíme dle potřeby.
6. V zapékací míse smícháme neuvařené těstoviny, vývar a omáčku, dochutíme, zakryjeme alobalem a pečeme při 210 stupních asi půl hodiny.
7. Pokud jsou těstoviny už měkké, promícháme, přidáme nastrouhanou mozzarellu a odkryté dopékáme ještě 10 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.