Tradiční mléčné sušenky od Anny Kremplové

Recept od naší posluchačky z Velehradu.

Suroviny:
210 g cukr moučka, 70 g másla nebo margarinu, 2 žloutky, 1 celé vejce, 370 g hladké mouky, 100 ml mléka, půl prášku do pečiva.

Postup:
Cukr s vejci utřeme, přidáme změklé máslo, přimícháme další ingredience a vypracujeme těsto.

Řídké těsto necháme odležet v ledničce nejméně 2 hodiny, nejlépe přes noc. Poté vyválíme plát přibliřně půl centimetru silný a vykrajujeme různé tvary.

Pečeme na 180 stupňů. Můžeme slepovat máslovým krémem s rozdrcenými sušenkami a poté namáčet v čokoládě. Sušenky krásně změknou a rozplývají se v puse.

Dají se jíst i bez náplně, chutí připomínají oblíbené dětské piškoty.