Tradiční mléčné sušenky od Anny Kremplové
Recept od naší posluchačky z Velehradu.
Suroviny:
210 g cukr moučka, 70 g másla nebo margarinu, 2 žloutky, 1 celé vejce, 370 g hladké mouky, 100 ml mléka, půl prášku do pečiva.
Postup:
Cukr s vejci utřeme, přidáme změklé máslo, přimícháme další ingredience a vypracujeme těsto.
Řídké těsto necháme odležet v ledničce nejméně 2 hodiny, nejlépe přes noc. Poté vyválíme plát přibliřně půl centimetru silný a vykrajujeme různé tvary.
Pečeme na 180 stupňů. Můžeme slepovat máslovým krémem s rozdrcenými sušenkami a poté namáčet v čokoládě. Sušenky krásně změknou a rozplývají se v puse.
Dají se jíst i bez náplně, chutí připomínají oblíbené dětské piškoty.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka