Třešňová bublanina
Někdo si do ní rád přidá sladké třešně, jiný raději ostřejší višně. Bez ohledu na druh ovoce je ale bublanina naprosto famózní lední lahůdkou. Už jste ji letos upekli?
Budete potřebovat:
150 g másla
120 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
3 žloutky
3 bílky
150 g hladké mouky
¼ balíčku prášku do pečiva
třešně/višně
Postup:
1. Máslo smícháme s oběma cukry a žloutky a vše třeme nejméně 20 minut.
2. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků.
3. Těsto nalijeme na vyšší plech vyložený pečicím papírem, přidáme třešně nebo višně, posypeme vanilkovým cukrem.
4. Pečeme asi 15 minut v předehřáté troubě.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.