Trhance se slaninou a šalotkou
První část receptu, se kterým žákyně 3. ročníku Střední školy gastronomie a obchodu ve Zlíně vyhrála Gastro Cup Tescoma. Iveta Caputová tyto trhance podávala ke králičímu hřbetu obalenému v tyrolské slanině. Ani recept na tuto dobrotu nepřijdete, uslyšíte jej ještě tento týden.
Budete potřebovat:
150 g hladké mouky
1 žloutek
sůl
voda dle potřeby
slanina
šalotka
Celý týden vaříme s šikovnými žákyněmi, žáky a vyučujícími ze Střední školy gastronomie a obchodu ve Zlíně. V Apetýtu se s námi dělí o nápadité recepty na jídla, kterými si získali uznání porot na nejrůznějších soutěžích i pochvaly blízkých.
Postup:
1. Šalotkovou nať nasekáme.
2. Promícháme se solí, moukou a žloutkem a přidáme tolik vody, aby vzniklo středně tuhé těsto.
3. Z něj tvoříme trhance, které vyhazujeme do vroucí osolené vody a vaříme zhruba 3 minuty.
4. Trhance scedíme a na pánvi promícháme s orestovanou slaninou.
5. Podáváme jako přílohu, nejlépe ke králičímu hřbetu v tyrolské slanině.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.