Trnčená máčka s uzeným masem
Hledáte netradiční omáčku k masu? Vyzkoušejte tenhle recept od Věry Řezníkové z Holešova.
Budete potřebovat:
500 g uzeného masa
150 g másla
200 g hladké mouky
2 – 3 lžíce povidel
1-2 lžičky cukru
1 celá skořice
bobkový list
sůl, pepř
Postup:
1. Uzené maso uvaříme, vývar uschováme pro přípravu omáčky.
2. Z mouky a másla si připravíme světlou jíšku, kterou vývarem zalijeme.
3. Přidáme povidla, skořici, hřebíček a bobkový list.
4. Provaříme, odstraníme koření a dochutíme solí, pepřem a cukrem.
5. Podáváme s uzeným masem a knedlíkem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.