Recepty Apetýtu18. května  2017 v 11:00  

Tuňákový hamburger

Tuňákový hamburger podle Kristýny Čurejové. - Foto: ISŠ Slavkov u Brna

Tuňákový hamburger podle Kristýny Čurejové.Foto: ISŠ Slavkov u Brna

Pokud fandíte zdravějším pokrmům, ale zároveň si rádi pochutnáte, následující recept si určitě založte. S tímto jídlem se Kristina Čurejová umístila na 3.místě v celostátní soutěži Svačina roku, do které se přihlásilo více než 120 budoucích kuchařů a kuchařek. Mimochodem-Kristina je nejen nadějná studentka prvního ročníku na oboru kuchař-číšník, ale také členka Sboru dobrovolných hasičů v Nenkovicích.

Budete potřebovat: 

160 g kvalitního konzervovaného tuňáka s chilli papričkou
1 menší mrkev
1 menší cuketa
2 jarní cibulky
1 vejce
3 lžičky chia semínek
3 lžíce ovesných vloček
4 lžičky pesta
sůl a pepř na dochucení 

ředkvičkový dip:
6 ředkviček
5 lžic zakysané smetany
3 lžíce majonézy 

sůl a bílý pepř na dochucení 

4 slunečnicové bulky 

Celý týden vaříme s šikovnými studentkami a studenty z Integrované střední školy ve Slavkově u Brna. Ti v rámci studia své kuchařské, cukrářské, ale i baristické umění předvádějí i na řadě soutěží. A recepty z nich si nenechali jen pro sebe - dělí se o ně s vámi celý týden v Apetýtu!

Postup: 

1. Mrkev a cuketu nasekáme nahrubo, přidáme cibulku, vejce, chia semínka, ovesné vločky, tuňáka, sůl, pepř dle chuti.  

2. Směs promícháme a uděláme placky, které pečeme zhruba 20 minut.  

3. Bulky rozkrojíme, potřeme pestem, přidáme salát, placku a podáváme s ředkvičkovým dipem, který si připravíme smícháním zakysané smetany, majonézy, nasekaných ředkviček a dochutíme solí a pepřem. 

Vaříme s rozhlasem

Autor:  ISŠ Slavkov u Brna, Zuzana Plíšková
Pořad: Apetýt  |  Stanice: Brno
Čas vysílání: pondělí-sobota 09:00  |  Délka pořadu: 165 minut  
 

Nové články v rubrice

  • 23. srpna  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Švestková „nugeta“

    Dana Báčová z Rohozné u Poličky se do „nugety“ pustila loni, kdy byla nadúroda švestek a po skleničkách se jen zaprášilo. Všem moc chutnala a nikdo ze strávníků nepoznal, že není z kakaa a oříšků, ale ze švestek.

     
  • 22. srpna  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Koláčkovy knedle

    Žádné kynutí, rychlá příprava a máte výbornou přílohu hotovou.

     
  • 21. srpna  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Semínkové pusinky

    Výborná a zdravá dobrota bez šlehání. Recept poslala Vlasta Krejčířová z Kvasic.

     
Jihomoravský kraj
  Od 24.8.2017 05:15 do 09:20; v ulici Koliště v obci Brno; nehoda; havarované vozidlo; střet OA s cyklistou bez zranění.
  Od 24.8.2017 07:50 do 09:55; v ulici Zaoralova v obci Brno; nehoda; 2 havarovaná vozidla; překážka na vozovce, průjezd se zvýšenou opatrností; 2x OA , bez zranění, provoz neblokují.
  D2, mezi km 2.5 a 5, ve směru Kúty, pomalu jedoucí vozidlo údržby, zpevněná krajnice (odstavný pruh) uzavřená, Od 24.08.2017 08:00 Do 24.08.2017 13:00, sekání trávy a údržba travních porostů, zdroj: ...

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace