Recepty Apetýtu18. května  2017 v 11:00  

Tuňákový hamburger

Tuňákový hamburger podle Kristýny Čurejové. - Foto: ISŠ Slavkov u Brna

Tuňákový hamburger podle Kristýny Čurejové.Foto: ISŠ Slavkov u Brna

Pokud fandíte zdravějším pokrmům, ale zároveň si rádi pochutnáte, následující recept si určitě založte. S tímto jídlem se Kristina Čurejová umístila na 3.místě v celostátní soutěži Svačina roku, do které se přihlásilo více než 120 budoucích kuchařů a kuchařek. Mimochodem-Kristina je nejen nadějná studentka prvního ročníku na oboru kuchař-číšník, ale také členka Sboru dobrovolných hasičů v Nenkovicích.

Budete potřebovat: 

160 g kvalitního konzervovaného tuňáka s chilli papričkou
1 menší mrkev
1 menší cuketa
2 jarní cibulky
1 vejce
3 lžičky chia semínek
3 lžíce ovesných vloček
4 lžičky pesta
sůl a pepř na dochucení 

ředkvičkový dip:
6 ředkviček
5 lžic zakysané smetany
3 lžíce majonézy 

sůl a bílý pepř na dochucení 

4 slunečnicové bulky 

Celý týden vaříme s šikovnými studentkami a studenty z Integrované střední školy ve Slavkově u Brna. Ti v rámci studia své kuchařské, cukrářské, ale i baristické umění předvádějí i na řadě soutěží. A recepty z nich si nenechali jen pro sebe - dělí se o ně s vámi celý týden v Apetýtu!

Postup: 

1. Mrkev a cuketu nasekáme nahrubo, přidáme cibulku, vejce, chia semínka, ovesné vločky, tuňáka, sůl, pepř dle chuti.  

2. Směs promícháme a uděláme placky, které pečeme zhruba 20 minut.  

3. Bulky rozkrojíme, potřeme pestem, přidáme salát, placku a podáváme s ředkvičkovým dipem, který si připravíme smícháním zakysané smetany, majonézy, nasekaných ředkviček a dochutíme solí a pepřem. 

Vaříme s rozhlasem

Autor:  ISŠ Slavkov u Brna, Zuzana Plíšková
Pořad: Apetýt  |  Stanice: Brno
Čas vysílání: pondělí-sobota 09:00  |  Délka pořadu: 165 minut  
 

Nové články v rubrice

  • 18. října  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Moravský vrabec s knedlíkem a se zelím

    Jedno z nejklasičtějších jídel napříč regiony, i když název ho zařazuje přímo na Moravu. Vepřové kousky často kromě knedlíků a zelí doprovází například špenát. Tento konkrétní recept je od Aleny Vojáčkové.

     
  • 17. října  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Lejanec

    Tento recept většinou najdete v kuchařkách pod názvem ovocný táč, nebo jednoduše koláč s drobenkou. Zásadní rozdíl je ale v tom, že těsto, ač je kynuté, se nerozvaluje na plech, ale musí být řídké. Receptů na podobné...

     
  • 16. října  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Krajance

    Tyto slané buchty jsou jednoduché a poměrně laciné. Dříve se hodně pekly hlavně proto, že jsou vydatné a dlouho vydrží. Hodilo se to, když bylo třeba trávit celé dny na poli a v pravý čas mít po ruce něco k snědku....

     
Jihomoravský kraj
  Od 18.10.2017 18:40 do 20:40; v ulici Hněvkovského v obci Brno; nehoda; 2 havarovaná vozidla; 2x OA bez zranění.
  Od 18.10.2017 17:35 do 19:40; na silnici 3842 u obce Brno , délka 1.3km; Farinová zatáčka, silnice zaolejovaná v délce 50 m-; nehoda; překážka, která může bránit provozu v celé šířce vozovky nebo její ...
  Od 18.10.2017 17:10 do 19:00; v ulici Mozolky v obci Brno; nehoda; 2 havarovaná vozidla; 2x OA bez zranění.

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace