Recepty Apetýtu18. května  2017 v 11:00  

Tuňákový hamburger

Tuňákový hamburger podle Kristýny Čurejové. - Foto: ISŠ Slavkov u Brna

Tuňákový hamburger podle Kristýny Čurejové.Foto: ISŠ Slavkov u Brna

Pokud fandíte zdravějším pokrmům, ale zároveň si rádi pochutnáte, následující recept si určitě založte. S tímto jídlem se Kristina Čurejová umístila na 3.místě v celostátní soutěži Svačina roku, do které se přihlásilo více než 120 budoucích kuchařů a kuchařek. Mimochodem-Kristina je nejen nadějná studentka prvního ročníku na oboru kuchař-číšník, ale také členka Sboru dobrovolných hasičů v Nenkovicích.

Budete potřebovat: 

160 g kvalitního konzervovaného tuňáka s chilli papričkou
1 menší mrkev
1 menší cuketa
2 jarní cibulky
1 vejce
3 lžičky chia semínek
3 lžíce ovesných vloček
4 lžičky pesta
sůl a pepř na dochucení 

ředkvičkový dip:
6 ředkviček
5 lžic zakysané smetany
3 lžíce majonézy 

sůl a bílý pepř na dochucení 

4 slunečnicové bulky 

Celý týden vaříme s šikovnými studentkami a studenty z Integrované střední školy ve Slavkově u Brna. Ti v rámci studia své kuchařské, cukrářské, ale i baristické umění předvádějí i na řadě soutěží. A recepty z nich si nenechali jen pro sebe - dělí se o ně s vámi celý týden v Apetýtu!

Postup: 

1. Mrkev a cuketu nasekáme nahrubo, přidáme cibulku, vejce, chia semínka, ovesné vločky, tuňáka, sůl, pepř dle chuti.  

2. Směs promícháme a uděláme placky, které pečeme zhruba 20 minut.  

3. Bulky rozkrojíme, potřeme pestem, přidáme salát, placku a podáváme s ředkvičkovým dipem, který si připravíme smícháním zakysané smetany, majonézy, nasekaných ředkviček a dochutíme solí a pepřem. 

Vaříme s rozhlasem

Autor:  ISŠ Slavkov u Brna, Zuzana Plíšková
Pořad: Apetýt  |  Stanice: Brno
Čas vysílání: pondělí-sobota 09:00  |  Délka pořadu: 165 minut  
 

Nové články v rubrice

  • 24. května  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Tvarohové ovocné knedlíky

    Jahodová sezóna začíná, je čas na tvarohové ovocné knedlíky! Tento recept je od Karly Kudové z Brna.

     
  • 23. května  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Telecí kotlety v obálce

    Recept na specialitu starý více než 40 let jsme dostali od Marie Kuřimské z Uherského Ostrohu. Celý život pracovala ve stravování, posledních deset let jako vedoucí školní jídelny Střední školy průmyslové, hotelové...

     
  • 22. května  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Reveňový koláč se sněhem

    Manželé Helena a Milan Lučanovi z Přerova poslali do našeho studia spoustu zajímavých receptů. Hned v několika hraje hlavní roli právě rebarbora. Nezapomeňte ji letos včas sklidit, moučníky z ní připravené nemají c...

     
Jihomoravský kraj
  silnice I/42 (ulice Poříčí), Brno-střed, Brno, práce na silnici, provoz převeden do protisměru, Od 27.05.2017 06:00 Do 28.05.2017 22:00, uzavírka levého jízdního pásu (oba jízdní pruhy), tj. ulice Poříčí ...
  ulice Nad kašnou, Brno-Bystrc, uzavřeno, stavební práce, Od 25.05.2017 07:00 Do 26.05.2017 23:59, Úplná uzavírka komunikace Nad Kašnou před č. 1 , Vydal: Magistrát města Brna
  ulice Přístavní, ulice Hrázní, Brno, uzavřeno, sportovní akce, Od 27.05.2017 00:00 Do 27.05.2017 23:59, Uzavírka ul. Přístavní - od parkovště pod Santonem po hráz ul. Hrázní - od hráze po rest. Princezna účelové ...

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace