Recepty Apetýtu18. května  2017 v 11:00  

Tuňákový hamburger

Tuňákový hamburger podle Kristýny Čurejové. - Foto: ISŠ Slavkov u Brna

Tuňákový hamburger podle Kristýny Čurejové.Foto: ISŠ Slavkov u Brna

Pokud fandíte zdravějším pokrmům, ale zároveň si rádi pochutnáte, následující recept si určitě založte. S tímto jídlem se Kristina Čurejová umístila na 3.místě v celostátní soutěži Svačina roku, do které se přihlásilo více než 120 budoucích kuchařů a kuchařek. Mimochodem-Kristina je nejen nadějná studentka prvního ročníku na oboru kuchař-číšník, ale také členka Sboru dobrovolných hasičů v Nenkovicích.

Budete potřebovat: 

160 g kvalitního konzervovaného tuňáka s chilli papričkou
1 menší mrkev
1 menší cuketa
2 jarní cibulky
1 vejce
3 lžičky chia semínek
3 lžíce ovesných vloček
4 lžičky pesta
sůl a pepř na dochucení 

ředkvičkový dip:
6 ředkviček
5 lžic zakysané smetany
3 lžíce majonézy 

sůl a bílý pepř na dochucení 

4 slunečnicové bulky 

Celý týden vaříme s šikovnými studentkami a studenty z Integrované střední školy ve Slavkově u Brna. Ti v rámci studia své kuchařské, cukrářské, ale i baristické umění předvádějí i na řadě soutěží. A recepty z nich si nenechali jen pro sebe - dělí se o ně s vámi celý týden v Apetýtu!

Postup: 

1. Mrkev a cuketu nasekáme nahrubo, přidáme cibulku, vejce, chia semínka, ovesné vločky, tuňáka, sůl, pepř dle chuti.  

2. Směs promícháme a uděláme placky, které pečeme zhruba 20 minut.  

3. Bulky rozkrojíme, potřeme pestem, přidáme salát, placku a podáváme s ředkvičkovým dipem, který si připravíme smícháním zakysané smetany, majonézy, nasekaných ředkviček a dochutíme solí a pepřem. 

Vaříme s rozhlasem

Autor:  ISŠ Slavkov u Brna, Zuzana Plíšková
Pořad: Apetýt  |  Stanice: Brno
Čas vysílání: pondělí-sobota 09:00  |  Délka pořadu: 165 minut  
 

Nové články v rubrice

  • 26. června  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Cuketový závin s čerstvým sýrem

    Hledáte inspiraci pro slaný závin? Máme pro vás recept, který je lahodný, svěží a ještě vám pomůže s konzumací případných zásob cukety.

     
  • 23. června  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Třešňová bublanina

    Někdo si do ní rád přidá sladké třešně, jiný raději ostřejší višně. Bez ohledu na druh ovoce je ale bublanina naprosto famózní lední lahůdkou. Už jste ji letos upekli?

     
  • 22. června  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Kuře – mrkvička

    Recept od naší posluchačky Mileny Štěpánkové z Brna není nijak složitý a za hodinu je na stole. A hlavně s minimem špinavého nádobí.

     
Jihomoravský kraj
  Od 26.6.2017 13:50 do 15:55; D1 - 189.1km na trase Říkovice - Praha; hromadná nehoda 2 vozidel; 2 havarovaná vozidla; překážka, která může bránit provozu v celé šířce vozovky nebo její části; 2 x OA bez ...
  Od 26.6.2017 13:05 do 15:10; v ulici Pražákova v obci Brno; nehoda; 2 havarovaná vozidla; 2 x OA bez zranění.
  Od 26.6.2017 12:55 do 15:00; v ulici Bohunická v obci Brno; sjezd z Vídeňské; nehoda; 2 havarovaná vozidla; překážka, která může bránit provozu v celé šířce vozovky nebo její části; 2 x OA bez zraněn ...

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace