Tvarohové knedlíky

Malé knedlíčky, které po dokončení polijete ovocnou omáčkou. Skvělý způsob přípravy, pokud vás nebaví balit ovoce do těsta.

Budete potřebovat:

250 g měkkého tvarohu /ne ve vaničce/
1 vejce
70 g hrubé mouky
40 g másla, nebo rostlinného tuku na pečení
špetka soli

na dokončení:
jahody/ maliny (mohou být čerstvé, mražené, nebo zavařené)
cukr

Postup:

1. Všechny suroviny na těsto smícháme a tvoříme kuličky.

2. Mezitím dáme vařit lehce osolenou vodu.

3. Do vroucí vody vložíme menší knedlíky, které při vaření promícháváme.

4. Když vyplavou na povrch, jeden rozkrojíme-pokud je hotový, vyndáme i ostatní.

5. Vybrané ovoce pokrájíme na menší kousky (je-li potřeba), přidáme cukr, zakysanou smetanu (nebo šlehačku) a knedlíky na talíři touto směsí polijeme.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.