Tvarohové knedlíky
Malé knedlíčky, které po dokončení polijete ovocnou omáčkou. Skvělý způsob přípravy, pokud vás nebaví balit ovoce do těsta.
Budete potřebovat:
250 g měkkého tvarohu /ne ve vaničce/
1 vejce
70 g hrubé mouky
40 g másla, nebo rostlinného tuku na pečení
špetka soli
na dokončení:
jahody/ maliny (mohou být čerstvé, mražené, nebo zavařené)
cukr
Postup:
1. Všechny suroviny na těsto smícháme a tvoříme kuličky.
2. Mezitím dáme vařit lehce osolenou vodu.
3. Do vroucí vody vložíme menší knedlíky, které při vaření promícháváme.
4. Když vyplavou na povrch, jeden rozkrojíme-pokud je hotový, vyndáme i ostatní.
5. Vybrané ovoce pokrájíme na menší kousky (je-li potřeba), přidáme cukr, zakysanou smetanu (nebo šlehačku) a knedlíky na talíři touto směsí polijeme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.