Tvarohové lístkové tyčinky
Tyčinky připravené podle receptu naší posluchačky Heleny Salinské sice chutí i vzhledem připomínají pečivo z lístkového těsta, ale druhý den chutnají mnohem lépe. A samozřejmě na ně žádné lístkové těsto nepotřebujete.
Budete potřebovat:
250 g tvarohu (tučného)
250 g hladké mouky
250 g tuku
1 žloutek
špetka soli
Postup:
1. Z uvedených surovin vypracujeme těsto a rozválíme na tloušťku zhruba 0,5 cm.
2. Rozkrájíme rádýlkem na tyčinky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem.
3. Potíráme rozkvedlaným vajíčkem a sypeme kmínem, solí, sezamem, nebo sýrem.
4. Pečeme ve vyhřáté troubě.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.