Tvarohový koláč bez vážení
Rychlý a jednoduchý recept, který máte do čtvrt hodiny v troubě, poslala Eva Špačková z Prostějova.
Budete potřebovat:
3 hořčičné sklenky (200 ml) polohrubé mouky
2,5 hořčičné sklenky (200 ml) krystalového cukru
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
3 balení tvarohu (po 250 g)
½ kostky másla
600 ml mléka
3 vejce
POŠLETE SVŮJ RECEPT
Máte i vy nějaký recept, o který byste se rádi podělili? Staňte se součástí Apetýtu a pošlete nám ho! Recepty můžete posílat na mail apetyt@rozhlas.cz nebo poštou na Český rozhlas Brno - APETÝT, Beethovenova 4, 657 42, Brno. Budeme rádi, když k mailu nebo do dopisu přidáte fotografii uvařeného nebo upečeného jídla.
Postup:
1. Mouku, cukr a prášek do pečiva dobře promícháme a rozdělíme na 2 části.
2. Polovinu směsí rovnoměrně nasypeme na vymazaný plech.
3. Poté rozdrobíme tvaroh, posypeme vanilkovým cukrem a rozprostřeme na plátky nakrájené máslo.
4. Vše zasypeme druhou polovinou sypké směsi.
5. Vejce rozkvedláme v mléce a vše jím zalijeme.
6. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.