Tymiánové bochánky

Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové.

Na 15 bochánků budete potřebovat:
180 g hladké mouky
trochu kypřícího prášku
90 g čedaru
sůl
lžíce olivového oleje
lžíce jogurtu
lžíce medu
přibližně 3 lžíce mléka
půl lžíce tymiánu

Postup:
1. Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí, nastrouhaným sýrem a tymiánem. Uprostřed vytvoříme důlek a přidáme jogurt, olej, med a trochu mléka.

2. Vypracujeme v hladké těsto, podle potřeby přiléváme mléko. Vyválíme asi centimetr a půl silnou placku, kterou buď celou přendáme na plech vyložený pečicím papírem nebo vykrajujeme kolečka.

3. Troubu předehřejeme na 220 stupňů a pečeme asi 10-12 minut. Bochánky jsou výborné k polévce, ale můžete je vychladlé obložit podle chuti a fantazie a máte nevšední pohoštění pro návštěvu.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.