Recepty Apetýtu17. července  2017 v 11:00  

Utopenci

Cesta za dobrým utopencem začíná kvalitním špekáčkem - Foto: Eva Odstrčilová

Cesta za dobrým utopencem začíná kvalitním špekáčkemFoto: Eva Odstrčilová

Podle tohoto receptu připravuje Miroslav Kubík z Velkých Bílovic utopence už pěknou řádku let a všem chutnají. Základem jsou samozřejmě kvalitní suroviny a také trpělivost. Pustit se do nich totiž nemůžete dříve než po týdnu.

Budete potřebovat: 

2 kg špekáčků
malá hlávka zelí
3 větší cibule
paprikové lusky (různých barev)
sladkokyselý nálev na okurky
zavařené feferonky (i s nálevem)
bobkový list
nové koření
barevný pepř 

Vaříme s rozhlasem

Postup: 

1. Špekáčky oloupeme, podélně rozpůlíme a několikrát podélně nařízneme.  

2. Papriku, zelí a cibuli nakrájíme na proužky.  

3. Vezmeme pětilitrovou sklenici a na dno dáme trochu zelí a cibule.  

4. Na tuto vrstvu rozložíme část špekáčků a po obvodu klademe papriku, zelí, cibuli feferonky a koření.  

5. Takto pokračujeme, dokud nevyčerpáme všechny suroviny (barvu papriky střídáme) a každou vrstvu jemně přitlačíme.  

6. Jakmile je láhev plná, zalijeme obsah nálevem, ke kterému přidáme nálev z feferonek.  

7. Hrdlo lahve zaděláme alobalem.  

8. Konzumujeme nejdříve za týden. 

Pořad: Apetýt  |  Stanice: Brno
Čas vysílání: pondělí-pátek 10:04  |  Délka pořadu: 90 minut  
 

Nové články v rubrice

  • 20. listopadu  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Skandinávská hrachová polévka

    Tato polévka se třeba ve Švédsku objevuje tradičně na stolech ve čtvrtek, protože bývala takovou přípravou na páteční půst. Ještě dnes to prý dodržují přinejmenším v některých školách a u armády. Po polévce pak následoval...

     
  • 17. listopadu  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Plněné koblihy

    Netradiční recept na koblihy, které jsou výborné, nejsou mastné a velmi netradičně jsou plněné mákem. Recept poslala posluchačka ze Svatoslavi.

     
  • 16. listopadu  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Slané tyčinky

    Pokud si chcete vyzkoušet opravdu poctivý recept a nekupovat listové těsto v obchodě, určitě vyzkoušejte recept od Marie Kittlové z Blatnice pod Svatým Antonínkem. Tento postup je totiž opravdu klasický.

     

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace