Recepty Apetýtu17. července  2017 v 11:00  

Utopenci

Cesta za dobrým utopencem začíná kvalitním špekáčkem - Foto: Eva Odstrčilová

Cesta za dobrým utopencem začíná kvalitním špekáčkemFoto: Eva Odstrčilová

Podle tohoto receptu připravuje Miroslav Kubík z Velkých Bílovic utopence už pěknou řádku let a všem chutnají. Základem jsou samozřejmě kvalitní suroviny a také trpělivost. Pustit se do nich totiž nemůžete dříve než po týdnu.

Budete potřebovat: 

2 kg špekáčků
malá hlávka zelí
3 větší cibule
paprikové lusky (různých barev)
sladkokyselý nálev na okurky
zavařené feferonky (i s nálevem)
bobkový list
nové koření
barevný pepř 

Vaříme s rozhlasem

Postup: 

1. Špekáčky oloupeme, podélně rozpůlíme a několikrát podélně nařízneme.  

2. Papriku, zelí a cibuli nakrájíme na proužky.  

3. Vezmeme pětilitrovou sklenici a na dno dáme trochu zelí a cibule.  

4. Na tuto vrstvu rozložíme část špekáčků a po obvodu klademe papriku, zelí, cibuli feferonky a koření.  

5. Takto pokračujeme, dokud nevyčerpáme všechny suroviny (barvu papriky střídáme) a každou vrstvu jemně přitlačíme.  

6. Jakmile je láhev plná, zalijeme obsah nálevem, ke kterému přidáme nálev z feferonek.  

7. Hrdlo lahve zaděláme alobalem.  

8. Konzumujeme nejdříve za týden. 

Pořad: Apetýt  |  Stanice: Brno
Čas vysílání: pondělí-sobota 09:00  |  Délka pořadu: 165 minut  
 

Nové články v rubrice

  • 20. září  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Bezinkový likér

    Výborný likér z plodů černého bezu připravuje Zdeněk Klobouk z Klopotovic. Místo rumu lze použít třeba režnou, pan Zdeněk má ale vyzkoušeno, že „děvčatům“ likér nejlépe chutná s rumem.

     
  • 19. září  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Bašta z vepřového masa

    Šťavnaté kousky vepřového jistě ocení mnohý strávník, zejména když jsou zalité omáčkou z piva. Vyzkoušený recept nám poslala Anna Škvařilová z Říčan.

     
  • 18. září  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Sušenky (cookies)

    Markéta Kubátová z Holasic poslala recept na jednoduché sušenky, po kterých se jen zapráší! Stačí vám váha, hrnek o objemu 250 ml a kvalitní suroviny.

     
Jihomoravský kraj
  silnice III/15276 (ulice Moravanská), Brno-jih, uzavřeno, oprava povrchu vozovky, Od 25.09.2017 00:00 Do 01.10.2017 23:59, částečná uzavírka z důvodu realizace stavby „Hala Moravany – vybudování komunikace, ...
  ulice Zelný trh, mezi křižovatkami ulic Starobrněnská a Radnická, Brno-střed, Brno, uzavřeno, Od 07.09.2017 00:00 Do 31.12.2017 23:59, Úplná uzavírka ul. Zelný trh před objektem č.or. 14/16 - v délce ...
  silnice III/3842, ulice Kohoutovická, Stará dálnice v obci Brno-Žebětín, práce na silnici, kyvadlový provoz jedním jízdním pruhem, Od 17.09.2017 07:00 Do 08.10.2017 23:59, v rámci stavebních úprav křižovatky ...

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace