Valašská kyselica
Vyzkoušejte tradiční recept od Karolíny Cimbalníkové ze Základní školy Horní Lideč.
Budete potřebovat:
1 litr vody
sáček kysaného zelí
3 klobásy
4 větší brambory
5 uvařených vajec
500 ml smetany
3 lžíce hladké mouky
3 stroužky česneku
sůl, pepř
majoránka
Postup:
1. Kysané zelí slijeme, propláchneme a pokrájíme na menší kousky.
2. Ve vodě uvaříme doměkka.
3. V dalším hrnci uvaříme oloupané a nakrájené brambory s nakrájenými klobásami.
4. Po uvaření vše smícháme dohromady a přidáme uvařená vejce.
5. Ve smetaně rozmícháme mouku a vlijeme do vroucí polévky.
6. Přidáme česnek, majoránku a podle potřeby dosolíme a dopepříme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.