Valašská kyselica z Nedašovy Lhoty
Vyzkoušejte recept od naší posluchačky Anděly Pacíkové.
Budeme potřebovat:
hrst kysaného zelí a šťava z něj
5 brambor
300 ml mléka
šlehačka
150 g hladké mouky
4 stroužky česneku
1 cibule
majoránka
30 g sádla
Postup:
1. Kysané zelí a šťavu z něj povaříme.
2. Osmahneme cibulku, zahustíme moukou a mlékem.
3. Přidáme šlehačku, nastrouhaný česnek a majoránku. Osolíme a osladíme dle chuti.
4. Brambory uvaříme zvlášť, které potom vkládáme na talíř a zalíváme kyselicou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.