Vepřové kotlety v těstíčku
Vyzkoušejte recept od naší posluchačky Růženy Mikuličové z Podivína. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Budeme potřebovat:
3 vepřové kotlety
1 vejce
větší stroužek česneku
malá lžička kečupu
špetka vegety
trochu sádla
sůl, pepř
Postup:
1. Z vajíčka, česneku, kečupu a vegety připravíme těstíčko (musíme si pohlídat správnou hustotu, protože těstíčko by nemělo být moc řídké, a taky kvalitu a množství kečupu, který se snadno připaluje).
2. Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme a vkládáme do těstíčka. Takto můžeme připravit a nechat naložené v lednici několik hodin, ale třeba i tři dny.
3. Na pánvi roztopíme trochu sádla, nebo oleje a kotlety v těstíčku opékáme. Po 3 až 4 minutách otočíme a pečeme z druhé strany.
4. Kotlety podáváme s bramborovým salátem, ale vhodné jsou i vařené brambory s máslem, anebo bramborová kaše a samozřejmě jakýkoliv druh zeleninových salátů.
Úžasně provoní celou kuchyni a jsou nejenom chutné a měkké, ale i šťavnaté.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.