Vepřové kotlety v těstíčku

Vyzkoušejte recept od naší posluchačky Růženy Mikuličové z Podivína. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.

Budeme potřebovat:
3 vepřové kotlety
1 vejce
větší stroužek česneku
malá lžička kečupu
špetka vegety
trochu sádla
sůl, pepř

Postup:
1. Z vajíčka, česneku, kečupu a vegety připravíme těstíčko (musíme si pohlídat správnou hustotu, protože těstíčko by nemělo být moc řídké, a taky kvalitu a množství kečupu, který se snadno připaluje).

2. Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme a vkládáme do těstíčka. Takto můžeme připravit a nechat naložené v lednici několik hodin, ale třeba i tři dny.

Vajíčko, žloutek, míchaná vejce (ilustrační foto)

3. Na pánvi roztopíme trochu sádla, nebo oleje a kotlety v těstíčku opékáme. Po 3 až 4 minutách otočíme a pečeme z druhé strany.

4. Kotlety podáváme s bramborovým salátem, ale vhodné jsou i vařené brambory s máslem, anebo bramborová kaše a samozřejmě jakýkoliv druh zeleninových salátů.

Úžasně provoní celou kuchyni a jsou nejenom chutné a měkké, ale i šťavnaté.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.