Vinařský chléb
I když v názvu dnešního receptu se o chlebu mluví, žádné kouzlení s kváskem nečekejte. Jde totiž o chléb obložený - tedy o výbornou směs, kterou na opečený chléb kladou Helena a Milan Lučanovi z Přerova.
Budete potřebovat:
500 g vepřové plece
2 lžíce kečupu
2 lžíce hořčice
1 cibule
2 rajčata
2 barevné papriky
4 žampiony
asi 20 bobulí hroznového vína
50 g mandlí
rozinky a buráky dle chuti
Postup:
1. Vepřové maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji.
2. Osolíme a opepříme, přidáme hořčici a kečup, nakrájenou cibuli, rajčata, papriky a žampiony.
3. Přimícháme hroznové víno a oříšky a orestujeme doměkka.
4. Tuto směs klademe na chlebové topinky potřené česnekem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka