Vlnobití

Tohoto vlnobiti si s chutí dopřejete půlku plechu na posezení! Jednotlivé vrstvy chutnají výborně, ale dohromady tvoří úplný koncert. Určitě recept od Mileny Havlové vyzkoušejte.

Budete potřebovat:

těsto:
250 ml vody
150 g hladké mouky
6 vajec
150 g sádla

krém:
500 l mléka
2 vanilkové pudinky
cukr
1 máslo
rum

poleva:
cukr
citrónová šťáva

Postup:

1. Vodu svaříme se sádlem a přimícháme mouku.

2. Necháme vychladnout.

3. Přidáme 6 vajec a vytvoříme těsto, které pak rozetřeme na 2 vymaštěné plechy.

4. Upečeme v troubě při 250 °C. Troubu během pečení neotvíráme.

5. Na krém svaříme mléko, pudinky, cukr a jedno povolené máslo.

6. Ochutíme rumem.

7. Krém rozetřeme na jeden plát, přikryjeme druhým a potřeme citrónovou polevou vytvořenou smícháním citrónové šťávy a cukru.

autor: Archiv Apetýtu