Vločkový štrůdl
Základ receptu poslal Zuzce Plíškové posluchač Michal už před časem. Zuzka jej mírně upravila a vy teď zdravější verzi klasickéh závinu můžete vyzkoušet.
Budete potřebovat:
2 hrnky ovesných vloček
půl hrnku vody
2 malé bílé jogurty
2 lžíce medu
2 jablka
citrónová šťáva
máslo
skořice
Postup:
1. Vločky smícháme s vodou a přidáme jogurt a med.
2. Jablko nakrájíme, pokapeme citrónovou šťávou, trochu podusíme na másle a smícháme se skořicí.
3. Na plech vyložený pečicím papírem navrstvíme lžíci část vločkové směsi.
4. Přidáme jablka a zakryjeme důkladně druhou částí vločkového těstíčka.
5. Pečeme při 200 stupních asi 30 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.