Zapékané maso se sýry

Recept od Marcely Vandrové zazněl v prvním březnovém Apetýtu letošního roku - v pátek 1. března.

Potřebujeme:
3/4 kg vepřového masa, 1 větší pórek, 1 Hermelín, 10 dkg cihly, 1 zakysaná smetana, šálek mléka, sůl, pepř, olej

Příprava:
Maso nakrájíme na plátky nebo na kostky opečeme na oleji nebo na sádle v pekáčku, osolíme, opepříme, přidáme na kolečka nakrájený pórek a na kousky nakrájený Hermelín.

Zakysanou smetanu zředíme mlékem a vmícháme nahrubo nastrouhanou cihlu, nalejeme na maso. Přikryjeme alobalem a dáme péct. Když je maso téměř měkké, odstraníme alobal a necháme dopéct do kůrčičky.

Podáváme s bramborami, případně s tatarskou omáčkou.

autor: Marcela Vandrová