Zeleninová polévka od Jiřího Zemánka
Jednoduchý recept od našeho posluchače.
Suroviny:
Cibule (nadrobno nakrájená), 2 česneky (nasekané), 2 polévkové lžíce olivového oleje, 1 l vývaru (kuřecí nebo zeleninový), 1 menší brokolice (použijí se jen růžičky), 450 g špenátových listů (čerstvých nebo rozmražených), sůl, pepř.
Postup:
Ve větším hrnci zpěníme na oleji cibuli a česnek.
Zalijeme vývarem, přidáme brokolici a přivedeme k varu. Vaříme bez pokličky 15 minut.
Poté přidáme špenát - ten vaříme přibližně 1 minutu. Vše následně rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka