Zelí po řecku
Jaroslava Kundratová z Ratíškovic má tento recept od Řekyně, která na Moravě trávila poslední léta svého života. Tato úprava rodině paní Kundratové velmi zachutnala.
Budete potřebovat:
středně velká hlávka zelí
ostré papričky
sladkokyselý domácí nálev na okurky případně koupená směs na nakládání zeleniny
Postup:
1. Hlávku zelí rozkrájíme na čtvrtiny a listy od sebe oddělíme.
2. Naskládáme do velké sklenice.
3. Proložíme několika papričkami.
4. Zalijeme horkým nálevem, který běžně připravujeme třeba na okurky.
5. Sklenici zakryjeme a necháme takto dva dny.
6. Podáváme nejlépe k masovým pochoutkám.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.