Zelné knedlíky
Máte už dost tradičních příloh? Pořád jen brambory, rýže, těstoviny? Pak rozhodně vyzkoušejte tyhle výborné knedlíčky podle receptu Zuzky Plíškové.
Budete potřebovat:
500 g bílého zelí
30 g škrobu
40 g strouhanky
50 g hladké mouky
2 vejce
kmín
sůl, pepř
Postup:
1. Zelí nakrájíme na tenké proužky a povaříme krátce v osolené vodě.
2. Necháme důkladně okapat.
3. Smícháme s ostatními surovinami, dochutíme.
4. Formujeme menší knedlíčky, které ještě obalíme ve škrobu.
5. Vaříme 15-20 minut v osolené vodě.
6. Podáváme jako přílohu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.