Zelné knedlíky

Máte už dost tradičních příloh? Pořád jen brambory, rýže, těstoviny? Pak rozhodně vyzkoušejte tyhle výborné knedlíčky podle receptu Zuzky Plíškové.

Budete potřebovat:

500 g bílého zelí
30 g škrobu
40 g strouhanky
50 g hladké mouky
2 vejce

kmín
sůl, pepř

Postup:

1. Zelí nakrájíme na tenké proužky a povaříme krátce v osolené vodě.

2. Necháme důkladně okapat.

3. Smícháme s ostatními surovinami, dochutíme.

4. Formujeme menší knedlíčky, které ještě obalíme ve škrobu.

5. Vaříme 15-20 minut v osolené vodě.

6. Podáváme jako přílohu.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.