Zelný salát podle Ivany Slabákové
Oblíbená moderátorka se nechala inspirovat zpěvákem Břetislavem Osičkou. Právě u něj v Lanžhotě tuto dobrotu poprvé ochutnala.
Budete potřebovat:
1 sklenice sterilovaného zelí
4-5 vajec
kelímek zakysané smetany (nebo podle chuti)
100-150 g drůbeží šunky
sýr
sůl, pepř
Postup:
1. Zelí slijeme, vymačkáme přebytečnou tekutinu a případně pokrájíme na menší kousky.
2. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a nakrájíme.
3. Na kostičky nakrájíme i sýr a šunku.
4. Vše smícháme a přidáme podle chuti zakysanou smetanu, sůl a pepř.
5. Podáváme samotné, nebo jako přílohu k masu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.