Zuzčiny oblíbené recepty: Čokoládová pěna
Oslaďte si život s receptem od naší moderátorky Zuzany Plíškové.
Suroviny:
200 g nasekané hořké čokolády
2 vejce
30 g krupicového cukru
2 lžičky kakaa
200 ml smetany ke šlehání
Postup:
1. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout.
2. Vejce s cukrem důkladně vyšleháme - tak, aby směs zdvojnásobila svůj objem. Pak smícháme s čokoládou a kakaem.
3. V další míse vyšleháme smetanu a opatrně ji vmícháme do čokoládové směsi, aby vznikla kompaktní lehká hmota.
4. Rozdělíme ji rovnoměrně do skleniček a necháme alespoň dvě hodiny chladit v lednici. Před podáváním můžeme ozdobit šlehačkou, ovocem a nastrouhanou čokoládou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.