Zuzčiny oblíbené recepty: Čokoládová pěna

Oslaďte si život s receptem od naší moderátorky Zuzany Plíškové.

Suroviny:
200 g nasekané hořké čokolády
2 vejce
30 g krupicového cukru
2 lžičky kakaa
200 ml smetany ke šlehání

Postup:
1. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout.

2. Vejce s cukrem důkladně vyšleháme - tak, aby směs zdvojnásobila svůj objem. Pak smícháme s čokoládou a kakaem.

3. V další míse vyšleháme smetanu a opatrně ji vmícháme do čokoládové směsi, aby vznikla kompaktní lehká hmota.

4. Rozdělíme ji rovnoměrně do skleniček a necháme alespoň dvě hodiny chladit v lednici. Před podáváním můžeme ozdobit šlehačkou, ovocem a nastrouhanou čokoládou.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.