Rozhovor s ukázkami: scat.olmerová

22. listopad 2011

Herečka a zpěvačka Vanda Drozdová promluví o historii vzniku představení a svém vztahu ke zpěvačce Evě Olmerové. Dále uslyšíte rozhovor s Terezou Kratochvílovou, dramaturgyní nové scény Untr ve sklepních prostorách Café Falk.

Komponovaný večer nazvaný scat.olmerová sestává z herecké suity o pěti obrazech a následujícího koncertu. V obou částech večera vystupuje herečka a zpěvačka Vanda Drozdová, kterou doprovází kytarista a hudební skladatel Martin Kostaš, případně i další muzikanti. Autorkou monodramatu Jádro pudla Evy O. je Dagmar Radová, režie se ujala Barbara Herz.

V Zelném rynku uslyšíte rozhovor, v němž Vanda Drozdová vysvětluje, co ji přivedlo k Evě Olmerové a co ji vůbec přimělo vystupovat se sólovými či komorními projekty mimo tzv. kamenná divadla. Na představení scat.olmerová se můžete v Brně vypravit opět v pátek 9. prosince, a to znovu do Untru pod Falkem. A protože možná nevíte, co to je a kde to je, natočili jsme také krátký rozhovor s dramaturgyní této nové brněnské kulturní scény Terezou Kratochvílovou.

Rozhovor si můžete poslechnout v Zelném rynku v sobotu 26. listopadu. Záznam rozhovoru bude po odvysílání přístupný k poslechu také v audio archivu na našich stránkách.

Spustit audio