Majitelé brněnské Zbrojovky prý mají zájemce o koupi fotbalového klubu

6. leden 2012

Majitelé fotbalové Zbrojovky Brno mají vážného zájemce o koupi klubu. Na mimořádné tiskové konferenci to uvedl jeden z většinových majitelů Roman Pros, který nedávno nabídl většinu akcií k prodeji ve svém tiskovém prohlášení, a to i zástupcům města a Jihomoravského kraje.

Nabídku prý dostali v pátek ráno současní vlastníci Zbrojovky od finanční skupiny z České republiky. S jejími zástupci se také do konce měsíce sejdou. O jakého investora by se konkrétně mělo jednat a za jakou sumu by byl Roman Pros s bratrem ochotný svůj většinový podíl prodat, uvést nechtěl.

„Na tuhle otázku nechci odpovídat, já jsem řekl, že udělám vše pro to, pokud bude alespoň nějaká šance, aby přišel nějaký investor do Brna. Říkám to od začátku, já jsem se vždycky dokázal s každým domluvit,“ prohlásil Roman Pros.

Zbrojovka Brno - stadion na Srbské

To, že by byl klub předlužený, jak se v poslední době spekulovalo, Pros důrazně odmítl. Ani tentokrát nechtěl vytahovat přesná čísla. Stojí si ale za tím, že po finanční stránce je Zbrojovka stále v černých číslech. Což je ochotný doložit.

„Nebudu konkrétnější, já vám říkám, že likvidní pohledávky jsou vyšší než závazky klubu. Pokud proběhne jednání s investiční skupinou, tak zájemce všechny tyhle informace dostane. Mám zájem se setkat s lidmi, kteří mají ekonomický potenciál a chtějí pomoct brněnskému fotbalu,“ dodal Roman Pros.

Už na konci loňského roku vyzvali bratři Prosové prostřednictvím tiskového prohlášení především některé představitele města a Jihomoravského kraje k záchraně klubu. Nabídli v něm zároveň svůj 70procentní podíl sdružení, na které by někteří z oslovených dohlíželi. Přímo ale nikoho z nich nekontaktovali, za což se na jejich hlavy snesla kritika jak ze strany brněnského primátora, tak jihomoravského hejtmana.

Na příští středu je svolán kulatý stůl, u kterého by se s ním měli sejít zástupci družstva fanoušků a členové organizací a institucí, kteří jsou v brněnském fotbalu zainteresováni nebo chtějí klubu pomoci. Zda k jednání zasedne i Roman Pros zatím není jisté.

autor: Zuzana Plíšková
Spustit audio