Pláže Brněnské přehrady mají projít zásadní obnovou

30. březen 2012

Všechny hlavní pláže Brněnské přehrady mají projít zásadní obnovou. Počítá s tím projekt nazvaný Zvýšení atraktivity Brněnské přehrady za 14 milionů korun. Schválili ho brněnští radní.

Na plážích mají rekonstruovat sportovní hřiště, toalety, sprchy a další prvky. Celkem projekt zahrnuje dvacítku různých položek. Radnice investici zdůvodňuje snahou podpořit turistický ruch v oblasti. „Přehrada má obrovský potenciál, který chceme využívat,“ uvedl primátor Roman Onderka.

Úpravy se mají týkat Sokolského koupaliště, Rakovecké zátoky, Kozí horky i Rokle. Největší bude jejich rozsah v Rakovecké zátoce, která je nejblíž k Brnu. „Nové stoly pro stolní tenis, nové venkovní posilovací stroje, nové venkovní trampolíny,“ vyjmenoval některé novinky v zátoce primátor Roman Onderka.

Brno plánuje na plážích přehrady investovat celkem 14 milionů korun. Evropská dotace by mohla činit bezmála 10 milionů.

Projekt ještě musí schválit brněnští zastupitelé. Radnice ještě musí dokončit jednání o evropské dotaci. Budou-li zastupitelé pro a podaří-li se dotaci získat, začnou práce ještě letos. Dokončení projektu je pak v plánu v roce 2014.

autor: Vladan Dokoupil
Spustit audio