Kontroly dopadly dobře, žádný z řidičů autobusu před jízdou nepil

27. duben 2012

Na autobusová nádraží v Jihomoravském kraji v pátek brzy ráno vyrazili policisté. Kontrolovali, zda řidiči před nástupem do práce nepili alkohol. Zastavili jich zhruba sto dvacet a hlásí, že neodhalili žádného hříšníka.

Kontroly začaly v pět hodin ráno. Z autobusového nádraží ve Vyškově zrovna vyjížděly autobusy jeden za druhým. I proto policisté spěchali, aby stihli prověřit co nejvíce řidičů a nezdržovali cestující.

A to se i podařilo. Někteří lidé si ani nevšimli, že jde o něco jiného, než delší čekání na odbočení. Námitky prý neměli ani sami řidiči.

„Zatím jsme zastavili jsme asi padesát autobusů. Řidičům to nějak nevadí. Berou to jako nutnou povinnost a ještě u kontrol vtipkují,“ popsal policista Jan Pánek.

Dobré výsledky ale zdaleka neznamenají, že by podobné akce byly zbytečné. Případy, kdy usedne za volant autobusu s lidmi opilý řidič se čas od času dějí a je dobré, aby ti ostatní věděli, že policie na to myslí.

„Loni jsme přímo ve Vyškově měli jednoho řidiče autobusu, který byl pod vlivem alkoholu,“ potvrdila policejní mluvčí Iva Šebková s tím, že tentokrát kontroly žádného řidiče s alkoholem neodhalily.

Spustit audio