Brno bude mít nové centrum služeb pro sociálně slabé a vyloučené Romy

9. srpen 2012

V Brně vyrůstá komplexní centrum pro integraci sociálně slabších a vyloučených Romů do společnosti. Neziskové organizaci IQ Roma servis k tomu město poskytlo do výpůjčky nevyužívaný a zchátralý objekt ve Vranovské ulici.

V současnosti se budova ve Vranovské ulici rekonstruuje. Do nových prostor se z už nevyhovujících kanceláří v Hybešově ulici IQ Roma servis přestěhuje příští rok na jaře.

„V centru integračních služeb chceme dát dohromady všechny služby, které poskytujeme pro dospělé, pro mladé i pro rodiny. Bude tam třeba velké poradenské středisko se samoobslužným počítačovým koutkem pro klienty, kteří hledají práci. Hlavně se ale budeme zaměřovat na výuku a podporu středoškolské romské mládeže,“ popsal ředitelka IQ Roma servisu Katarina Klamková..

Rekonstrukce budovy přijde na asi dvacet milionů korun. Organizace IQ Roma servis ji od města dostala do výpůjčky. „Na základě dlouhodobé výpůjčky město vložilo majetek. IQ Roma servis pak prostředky na rekonstrukci, které posbíral z evropských fondů a další peníze, které mají z privátního sektoru,“ dodal náměstek brněnského primátora Oliver Pospíšil (ČSSD).

autor: Gabriela Grmolcová
Spustit audio