Senioři z Valašska úspěšně pronikají do tajů práce s počítačem

6. září 2012

Naučit se pracovat s počítačem i v pokročilém věku je cílem kurzu, který právě pořádá vsetínská knihovna v Novém Hrozenkově. Desítka místních seniorů proniká do tajů textových editorů či prohlížečů fotografií.

Do kurzu se přihlásily v Novém Hrozenkově hlavně ženy. „S počítačem většinou moc zkušeností nemají,“ prozrazuje lektorka Hana Pekárková, „máme ale i dva muže a ti už s výpočetní technikou pracovali.“

Podobné kurzy podporované Nadačním fondem manželů Livie a Václava Klausových se teď konají po celé republice. „Uskuteční se přesně 132 bezplatných kurzů ve 130 obcích a městech,“ upřesnila za organizátory Dagmar Sladká.

Senioři přitom ovládnou nejenom samotný počítač, ale naučí se také využívat internet a elektronickou poštu. „Součástí kurzu je i hodina výuky základních bankovních služeb,“ dodala Sladká.

Od druhé půlky září do listopadu se budou tyto počítačové kurzy pro seniory konat také na jižní Moravě. Naučit pracovat s počítačem se budou moci starší lidé ve Vacenovicích, Moravské Nové Vsi, Dolních Věstonicích anebo Ostrovačicích.

autor: rv
Spustit audio