V Brně začne od příštího roku platit plošný zákaz hazardu

Plošný zákaz hracích automatů začne od ledna platit na celém území města Brna, vyhlášku dnes schválili brněnští zastupitelé. Do této chvíle regulovaly hazard v Brně jednotlivé městské části, od ledna budou povoleny pouze živé hry, tedy například karty či ruleta, a to jen v osmi městských částech z celkových 29.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hazard - ilustrační foto

Hazard - ilustrační foto | Foto: Vladan Dokoupil

Do odebrání licence podnikům ministerstvem financí musí mít herny zavřeno v době školní výuky od 7 do 14 hodin. Pakliže jsou automaty v restauracích, v této době musí být část podniku s automaty rovněž uzavřena. Proces odebírání licencí může trvat měsíce.

Pro zákaz automatů hlasovalo 37 z 55 zastupitelů. Nyní v Brně platí zákaz hracích automatů i živých her v pěti městských částech, mezi které patří Bystrc, Jundrov, Královo Pole, Nový Lískovec a Brno-střed. Většina ostatních městských částí povoluje pouze živé hry.

Brno v poslední době hazard značně omezilo. Ještě v minulém roce bylo ve městě 300 heren se zhruba 3000 přístroji. Od té doby se počet omezil zhruba na 30 provozoven s asi 300 automaty.

Cíl vymýcení hazardu si v Brně před volbami vytyčilo hned několik stran. Hlavními iniciátory vyhlášky je ale hnutí Žít Brno, které se proti hazardu vyhrazovalo ještě v době, kdy jeho členové byli aktivisty.

Celková výše sázek, výher a příjmů ze hry 2002 - 2013 | Foto: ČTK

ČTK, Tereza Kadrnožková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme