Motocyklová Velká cena se v Brně pojede i v následujících pěti letech

Motocyklová Velká cena České republiky se na brněnském Masarykově okruhu uskuteční i v následujících pěti letech. Potvrdil to promotér MotoGP Carmelo Ezpeleta ze společnosti Dorna Sports spolu s ministryní školství, mládež a tělovýchovy Kateřinou Valachovou z ČSSD.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Masarykův okruh v Brně

Masarykův okruh v Brně | Foto: Petr Bušta

Namísto brněnského Automotodromu bude závod seriálu mistrovství světa pořádat nově založený spolek Brna, Jihomoravského kraje a Centrály cestovního ruchu.

Současný organizátor se totiž potýká s finančními problémy.

„Partnerem Dorna Sports bude v těchto pěti letech spolek, který jsme již avizovali. Hlasovala o něm zastupitelstva Jihomoravského kraje a města Brna v minulé týdnu a vznikne nejpozději v září letošního roku," uvedla Valachová na setkání s novináři.

„Myslím, že je to významný den, protože můžeme zaručit budoucnost GP v Brně minimálně po dobu pěti let,“ řekl šéf promotérské firmy Carmelo Ezpeleta.

Nově založený spolek se bude starat hlavně o bezproblémové získávání peněz z veřejných rozpočtů na takzvaný zalistovací poplatek.

Podle brněnského primátora z hnutí ANO Petra Vokřála dohodou všechno pouze začíná. „Teď to musím odpracovat. Spolek musí dokázat, že má na to, abychom v příštím roce Grand Prix uspořádali,“ podotkl Vokřál.

Klíčové bude například jednání o vyrovnání desítek milionů dluhů za poslední dva ročníky závodu.

Masarykův okruh v Brně - Grand Prix silničních motocyklů | Foto: Michal Jindra

Tomáš Jelen, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme