Top 10 firem Zlínského kraje

21. květen 2007

Už třetí ročník ankety Top 10 firem Zlínského kraje uspořádali studenti Univerzity Tomáše Bati. Oslovili přes tisíc respondentů z řad odborných ekonomů, reklamních tvůrců a běžných občanů. Projekt si klade za cíl ohodnotit firmy za dobré jméno u veřejnosti, kvalitní nabídku práce a špičkovou odbornost.

Projekt top 10 firem hodnotí firmy ve třech kategoriích. Metodou dotazníků se vybere deset nejlepších firem v každé kategorii. Jedná se o kritérium veřejnosti, odborníků a také zaměstnavatelů, což hodnotí sami studenti. Dotazníkové šetření probíhá v okresních městech Zlínského kraje a formulářů je asi 600.

"Top 10 nejobdivovanějších firem podle veřejnosti vyhrála firma Hamé. Podle odborníků vyhrála firma Barum Continental. Podle studentů je nejlepší v kategorii nejatraktivnější zaměstnavatel znovu firma Barum Continental, " uvedla manažerka projektu Vendula Vondráčková.

Základní kritérium vyjadřovala otázka : "Jaká firma má v kraji největší image?" Potom následovaly doplňující otázky na dopad a přínos společnosti pro region, ve sportu, v kultuře, na životní prostředí nebo zaměstnanost. Každá firma si pak podle organizátorů může vybrat, co ji z výzkumu nejvíce zajímá a popřípadě z těchto poznatků čerpat.

autor: rv
Spustit audio