Digitální příručka pro budoucí otce

15. leden 2008

Setkání partnerů mezinárodního projektu DAD - Digitální příručka pro budoucí otce dnes vrcholí v kroměřížské knihovně. Cílem semináře je rozšířit prototyp služby, kterou spustili před čtyřmi lety v Rakousku. Dnes už si ji mohou pořídit v jazykových mutacích také Holanďané, Poláci a Rumuni.

"Projekt vznikl zhruba před dvěma lety. Vychází z rakouského existujícího prototypu služby Příručky pro budoucí tatínky a hlavním smyslem je motivovat tatínky aby se starali o miminka a tím umožnili jednak svým ženám návrat do práce, ale také aby se stali aktivnějšími otci. Rakouský model existoval od roku 2004, který se díky financování EU podařilo rozšířit i do dalších zemí." Říká zástupkyně české strany Kateřina Nevřalová.

"Příručka obsahuje devět kapitol rozdělených podle tématických celků Jak se starat o dítě. Jsou tam rady jak dítě přebalit, jak ho správně nosit, co dělat při nadýmání, kdy jít s dítětem k lékaři. Navíc příručka obsahuje různé testy, ve kterých si mohou tatínci zkusit jak na tom jsou. Celé je to udělané zábavnou formou. Tatínky provází animovaný průvodce." Dodává Kateřina Nevřalová.

autor: rv
Spustit audio