Ve Zlíně začalo Literární jaro

28. duben 2011

Zlín hostí od středy festival Literární jaro. Až do 10. května se mohou milovníci knih a živého čtení setkávat s nejlepšími českými spisovateli a básníky.

Festival Literární jaro navazuje na dřívější projekty Literární květen a Literra, které v minulosti pořádali studenti Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Akce se zaměřuje na autorská čtení, besedy se spisovateli a propagaci literatury. Návštěvníci si mohou poslechnout známé i méně známé autory a zapojit se s nimi do diskuze. „Závěrečnou třešničkou na dortu bude večer s novinářkou a spisovatelkou Edou Kriseovou a cestovatelem a spisovatelem Miroslavem Zikmundem. Tématem setkání v Baťově vile bude cestování,“ podotkla ředitelka pořádající Krajské knihovny Františka Bartoše ve Zlíně Zdeňka Friedlová.

Na festival Zlínské jaro přijala pozvání také celá řada autorů. S posluchači budou hovořit a číst ukázky svých prací Tereza Brdečková, Petra Hůlová, Vesna Tvrtkovič a Tereza Horvátová anebo Ivan Binar a zlínský spisovatel Antotnín Bajaja. Festival Literární jaro, který se koná na několika místech ve Zlíně, potrvá do 10. května.

autor: rv
Spustit audio