Mezi nejlepšími potravinami Jihomoravského kraje je salám, guláš i cibule

22. červenec 2011

Nejúspěšnějším v letošním ročníku soutěží Zlatá chuť jižní Moravy a Regionální potravina Jihomoravského kraje se stalo řeznictví-uzenářství Janíček-Čupa ze Židlochovic. Ocenění získaly hned tři jeho výrobky - salám, paštika a guláš. „Je to pro nás hodně důležité ocenění, protože jsme malí výrobci,“ svěřil se spolumajitel úspěšné firmy František Janíček.

Spokojen je s výsledky také pěstitel Jaroslav Crhák z Bořitova na Blanensku. V soutěži uspěl už podruhé, minulý rok se svým česnekem, letos s cibulí. „Využijeme to při propagaci, dodáváme například do některých restaurací anebo výroben lahůdek,“ plánuje Crhák.

Úspěšné výrobky v centru pozornosti médií

Soutěže Zlatá chuť jižní Moravy a Regionální potravina Jihomoravského kraje mají upozornit spotřebitele na kvalitu regionálních potravin. Do letošního ročníku se přihlásilo celkem 34 výrobců s více než stovkou produktů. „S účastí jsme spokojeni,“ konstatoval šéf pořadatelské jihomoravské agrární komory Václav Hlaváček.

autor: Michal Záboj
Spustit audio