Mezi nejlepšími potravinami Jihomoravského kraje je salám, guláš i cibule
Nejúspěšnějším v letošním ročníku soutěží Zlatá chuť jižní Moravy a Regionální potravina Jihomoravského kraje se stalo řeznictví-uzenářství Janíček-Čupa ze Židlochovic. Ocenění získaly hned tři jeho výrobky - salám, paštika a guláš. „Je to pro nás hodně důležité ocenění, protože jsme malí výrobci,“ svěřil se spolumajitel úspěšné firmy František Janíček.
Spokojen je s výsledky také pěstitel Jaroslav Crhák z Bořitova na Blanensku. V soutěži uspěl už podruhé, minulý rok se svým česnekem, letos s cibulí. „Využijeme to při propagaci, dodáváme například do některých restaurací anebo výroben lahůdek,“ plánuje Crhák.
Soutěže Zlatá chuť jižní Moravy a Regionální potravina Jihomoravského kraje mají upozornit spotřebitele na kvalitu regionálních potravin. Do letošního ročníku se přihlásilo celkem 34 výrobců s více než stovkou produktů. „S účastí jsme spokojeni,“ konstatoval šéf pořadatelské jihomoravské agrární komory Václav Hlaváček.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Máme potřebu hledat střední cestu a nevyčnívat, ale proč nebýt ambiciózní, říká ekonomka
-
ŽIVĚ: Hokejisté Pardubic hostí v pátém finále Třinec, Radiožurnál Sport vysílá v přímém přenosu
-
Tři roky ‚pokání‘ za mši za Navalného. Pravoslavná církev v Rusku suspendovala kněze, který vedl tryznu
-
Hrad zveřejnil zápis z jednání o důchodech, ANO zvýšení hranice pro odchod do penze nerozporovalo