Brněnská past na řidiče: po kolapsu se situace uklidňuje, ale potíže zdaleka nekončí

V Brně pokračují druhý den opravy na takzvaném malém městském okruhu.

Kolony v úterý ovládly centrum Brna. Kvůli opravám na takzvaném malém městském okruhu v ulici Koliště a na Žerotínově náměstí se zdržely stovky řidičů. Problémy měla i městská hromadná doprava.

Ve středu už byla ranní situace ve srovnání s úterním ranním kolapsem klidnější. Kolony provázely zejména ranní dopravní špičku, pak se situace uklidnila. Podle policejní mluvčí Andrey Cejnkové i proto, že po prodlouženém víkendu lidé o opravách nevěděli a dnes už se opravovaným ulicím vyhnou.

Kdo se těmto místům vyhnout nemůže, měl by počítat s tím, že cesta potrvá o několik minut déle. Hromadná doprava, která v úterý ráno měla potíže, by už dnes měla jezdit bez potíží.

Pastí na řidiče je úsek hlavní dopravní tepny Koliště od křižovatky z ulicí Milady Horákové po Lidickou a dál na Žerotínově náměstí.

Ulici stavební firmy částečně uzavřely kvůli výměně parovodů za horkovody. Řidiči mají k dispozici místo obvyklých čtyř pruhů pouze dva. S rekonstrukcí tam navíc dělníci skončí až v září, takže s potížemi v samém centru Brna musí řidiči počítat i celé léto. Úřady sice stanovily i objízdnou trasu, přesto magistrát doporučuje se raději Kolišti i Žerotínově náměstí vyhnout.

autoři: mav , Alžběta Nečasová
Spustit audio