Brněnské podzemí má další atrakci: únikovou hru s pokladem

2. červenec 2017

Brno má svoji první oficiální únikovou hru. Hráči se musí dostat z podzemního labyrintu chodeb pod Zelným trhem.

Dokázali byste jen pomocí vlastní hlavy utéct z podzemního labyrintu? Brno tento týden spustilo svoji první exit game neboli únikovou hru. Hráče průvodci z Turistického a informačního centra zavedou do podzemních chodeb pod Zelným trhem.

Cílem je rozluštit šifry a získat klíče. Ve ztemnělém podzemí na ně čeká buď poklad a volná cesta na denní světlo, nebo prohra. Mezi prvními si novou hru vyzkoušel rozhlasový tým.

Tajemné obrázky.

„Ještě kratičkou instruktáž: Dole je teplota kolem osmnácti stupňů. Není tam zima, ale upozorňuji vás, že se naběháte, nachodíte, takže zima vám, pokud nejste opravdu zimomřiví, nebude,“ upozorňuje Tereza Kunčíková , z TIC.

Záhadné předměty.

Pak už stačí vymyslet název týmu a pak se vydat do podzemí. „Prohlídková trasa je tady v této úrovni, což je zhruba osm metrů pod zemí. My půjdeme ještě něco hlouběji,“ dodává Kunčíková a vede skupinu po schodech za zákazovou cedulku.

První klíč!

Hráči dostávají tablet, aby si mohli v případě potřeby napsat o pomoc, tedy vyžádat si nápovědu, a mapku podzemí. Do této části se při běžné prohlídce návštěvníci nedostanou.

Truhla s další nápovědou

„Mě by zajímalo, proč je tady tolik těch umyvadel, ze kterých teče voda,“ uvažuje Tomáš Kremr.

Šifry jsou zapeklité

To je jen jedna z mnoha otázek, které při honbě za kódy a klíči, padnou. Důležité je se nejprve v prostoru zorientovat, prozkoumat všechny vystavené předměty a najít nápovědy.

Další záhada vyřešena, nová se za chvíli objeví.

Pomocí šifer a posbíraných čísel pak hráči otvírají visací zámky, které vedou k dalším nápovědám nebo předmětům, které pomohou nápovědy odhalit.

Máme správný kód?

Na hráče, kteří všechny nápovědy za doprovodu strašidelných zvuků podzemí dokážou vyluštit, čeká sladký poklad na konci.

Poklad!

Unikat z podzemí mohou hráči čtyřikrát denně v 10, 12, 14 a 16 hodin po celé léto. Cena za skupinu se pohybuje od tisícikoruny do patnácti set korun.

Rozhlasový tým záhadu pokořil za 74 minut.
autoři: mav , ska
Spustit audio