Brno zakázalo motorové čluny na přehradě, za porušení hrozí pokuta

Brno bude od letoška pokutovat ty, kdo vjedou na brněnskou přehradu s motorovým člunem. Dnes o tom rozhodli zastupitelé. Vjezd člunů na přehradu přitom loni povolilo ministerstvo dopravy. Podle brněnských radních ale čluny můžou ohrožovat například plavce. Omezení by mělo začít platit na začátku června.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brněnská přehrada, Brno

Brněnská přehrada, Brno | Foto: Dezidor

„Hrozí konflikty mezi uživateli brněnské přehrady - plavci, rekreanty na lodičkách, šlapadlech a třeba i sportovci a na druhé straně mezi provozovateli motorových člunů se spalovacími motory,“ upozorňuje na kolize náměstek brněnského primátora Martin Ander ze Strany zelených.

Omezení vjezdu bude na brněnské přehradě platit pro letní sezonu - od začátku května do konce září. Podle mluvčího ministerstva dopravy Tomáše Neřolda ale loňské uvolnění předpisů problémy nezpůsobilo.

„Nedošlo k tomu, že by v souvislosti s uvolněním plavby byla ohrožena bezpečnost plavebního provozu, toto se nijak nepotvrdilo.“

Tereza Kadrnožková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme