Fotbalová Sparta vyhrála v Brně 3:1 a vede tabulku Synot ligy

Fotbalisté pražské Sparty zvítězili v 11. kole v Brně nad tamní Zbrojovkou 3:1 a minimálně do zítřka budou v čele tabulky Synot ligy. Výrazně do vývoje utkání zasáhl brankář Brna Václav Hladký, který fauloval Sparťana Dočkala, zavinil penaltu a po červené kartě musel ze hřiště.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Hladký v jednom ze světlých okamžiků vyráží střelu Sparty

Brankář Hladký v jednom ze světlých okamžiků vyráží střelu Sparty | Zdroj: ČTK

Ve 13. minutě otevřel skóre Ladislav Krejčí a po jeho prvním gólu v tomto ročníku Synot ligy Sparta vede 1:0. Vstřelená branka hosty výrazně povzbudila a Sparta se hrne do útoku. Konaté šel v 21. minutě už sám na brankáře Hladkého, Schuster ho zezadu trefil, ale sudí Pavel Královec neodpískal faul.

Brankář Brna Václav Hladký svůj tým zrovna nepodržel ve 23. minutě, kdy mu míč po rohovém kopu vypadl z rukou, ale hlavičku Kadeřábka za svá záda nepustil. Brňané se ale postupně osmělují, snaží se útočit, ale na branku Sparty nevytřelili ještě ani jednou. Nejvíce o sobě dávají dýmovnicemi vědět domácí fanoušci a s pyrotechnikou nezůstávají pozadu ani Sparťané.

Ve 38. minutě zaútočili Sparťané, ale jejich kombinace přinesla jen závaru, nikoliv gól. S přízemní střelou si s menšími potížemi porazil brankář Hladký. K ničemu nevedl ani následný brejk fotbalistů Zbrojovky. Do konce 1. poločasu se obrázek hry nezměnil, ani jeden tým si nevytvořil výraznou šanci.

Hosté skórovali podruhé díky obrovské chybě brankáře Hladkého v 59. minutě. Průnik Dočkala do pokutového území řešil s velkou mírou rizika, skočil před něj nohama napřed, balón neměl šanci trefit, zato soupeře sestřeklil neomylně. Zasloužil si červenou kartu a zavinil penaltu, kterou s jistotou proměnil sám faulovaný Bořek Dočkal.

Brňané se po druhém obdrženém gólu a o 10hráčích pokoušeli o jakýs takýs odpor, ale Sparta toho využila ke vstřelení třetí branky. Po pravé straně zatáhl míč Konaté, Kadeřábek nacentroval do vápna na Lafatu a ten se dle tradice nemýlil.

Fotbalisté Zbrojovky se nevzdávají a jejich snaha znamenala snížení na 1:3. Pavel Košťál se nehodlal s ničím příliš párat. Sotva se dostal na úroveň předposledního obránce Sparty, tvrdě vystřelil a míč se o tyč odrazil do branky Sparty.

11. kolo první fotbalové ligy:

Zbrojovka Brno - Sparta Praha 1:3 (0:2), 73. Košťál - 13. L. Krejčí, 61. Dočkal z pen., 70. Lafata. ŽK: Schuster, Malík. ČK: Hladký (Brno). Rozhodčí: Královec - Wilczek, Hock.
Sestava Brna: Hladký - Jugas, Košťál, Schuster - Fischer, Zavadil, Malík, Lutonský - Brigant (57. Keresteš), Vávra (60. Doležal), Hyčka. Trenér: Kotal.
Sestava Sparty: Bičík - Kadeřábek, Holek, J. Brabec, Costa - Dočkal, Vácha (89. Mareček), Matějovský (71. Vacek) - Konaté (78. Přikryl), L. Krejčí - Lafata. Trenér: Lavička.

Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme