Hnutí ANO uzavřelo v Brně koalici s Žít Brno, lidovci a zelenými

Vítězné hnutí ANO v Brně uzavřelo koalici s hnutím Žít Brno, KDU-ČSL a Stranou zelených. Primátorem Brna se stane lídr ANO Petr Vokřál. Koalice má dohromady 31 mandátů, což jí zajistí nadpoloviční většinu v 55členném zastupitelstvu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brnu bude příští čtyři roky vládnout čtyřkoalice vítězného hnutí ANO s hnutím Žít Brno, KDU-ČSL a Stranou zelených

Brnu bude příští čtyři roky vládnout čtyřkoalice vítězného hnutí ANO s hnutím Žít Brno, KDU-ČSL a Stranou zelených | Foto: Tereza Kadrnožková

První náměstkyní primátora se stane Klára Liptáková z KDU-ČSL. Na starosti bude mít mimo jiné oblast školství.

Hnutí Žít Brno bude řešit kulturní agendu a Strana zelených území plán. Finální koaliční smlouvu podepíšou zástupci do konce října.

Podle lídra hnutí Žít Brno Matěje Hollana, který se má stát náměstkem pro kulturu a sociální věci, se musí v první řadě změnit tvář magistrátu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Své plány pro působení na brněnském magistrátu přiblížil lídr hnutí Žít Brno Matěj Hollan

„Aby radnice byla vstřícnější k občanům, aby se politikové nezavírali před lidmi a před novináři. Aby se začalo daleko více komunikovat, více zatahovat lidi do územního plánování, připomínkování strategického plánu a mnoha dalších oblastí,“ říká Hollan.

Dlouhodobějším cílem podle něj bude stanovit vizi na více let dopředu.

„Vytvořit třeba po vzoru Vídně strategii pro město na dalších 20 let. Aby se tady nejelo od rozpočtu k rozpočtu nebo nejvíc na čtyři roky, ale aby město vědělo, co jsou hlavní cíle, kam se chce ubírat. Dneska tady není vybudováno nic. Na něčem takovém začínáme ihned pracovat,“ uvádí Matěj Hollan.

Výsledky voleb do městského zastupitelstva - Brno | Foto: Český rozhlas

Vlasta Gajdošíková, mka, Tereza Kadrnožková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme