Hokejová Kometa mocně posiluje, z Omsku přichází útočník Martin Erat

Útočník Martin Erat je další velkou posilou hokejové Komety Brno pro příští sezonu. Čtyřiatřicetiletý hráč loni po třinácti sezonách v NHL ukončil působení v zámoří a naposledy nastupoval v Kontinentální lize za Omsku. V padesáti zápasech v Rusku zaznamenal Erat 32 bodů za 6 gólů a 26 asistencí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Erat (v červeném) zakládá útočnou akci českého týmu

Martin Erat (v červeném) zakládá útočnou akci českého týmu | Foto: Český rozhlas

Erat má na kontě přes 900 zápasů v NHL za Nashville, Washington, Phoenix a Arizonu. Vicemistr světa z roku 2006, který získal na světovém šampionátu také bronz o šest let později, startoval i na olympijských hrách v Turíně, Vancouveru a Soči. Z Turína má bronz.

„Podařilo se nám do svých řad získat výborného hráče, který má zkušenosti z NHL a z národního týmu. Pro naše mladé kluky bude Martin Erat obrovským přínosem, budou mít vzor a zároveň budou mít možnost se od něj mnoho věcí naučit,“ uvedl vedoucí sportovního úseku Komety Jaroslav Medlík na klubovém webu.

Rodák z Třebíče, který před odchodem do Severní Ameriky hrál ve Zlíně, je třetí výraznou posilou Brna. Kometa již angažovala světové šampiony z roku 2010 obránce Ondřeje Němce a útočníka Marka Kvapila.

ČTK, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme