Jihomoravský kraj bude garantem motocyklové Velké ceny

Jihomoravští zastupitelé dnes schválili garanci konání dalšího ročníku motocyklové Grand Prix a chtějí usilovat o zisk licence k pořádání závodů. Zalistovací poplatek, kvůli kterému byl závod pro pořádající Automotodrom Brno prodělečný, by tak hradil kraj. Počítá se ale i s finanční pomocí Ministerstva školství a města Brna.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Kornfeil během Velké ceny ČR v Brně

Jakub Kornfeil během Velké ceny ČR v Brně | Zdroj: ČTK

Garantování Velké ceny v Brně podpořil i krajský radní Zdeněk Pavlík z ČSSD. „Je to věc, která Jihomoravský kraj zviditelní nejen v České republice, ale i v zahraničí,“ uvedl.

O zisku licence bude kraj jednat se společností Dorna Sports.

„Jihomoravský kraj by vystupoval v pozici formálního pořadatele, nicméně přímo pořadatelskou činnost by zadal třetí osobě. To znamená, že by vstoupil do smluvního vztahu se společností Automotodrom,“ dodává krajský mluvčí Jiří Klement.

Na zaplacení zalistovacího poplatku by se kromě kraje mělo čtyřiceti miliony podílet Ministerstvo školství a deseti miliony Brněnská magistrát.

Martina Pelcová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme