Kasárnami ve Vyškově otřásl výbuch. Nejméně jeden člověk zemřel, jeden je zraněný

V armádním areálu ve Vyškově došlo v úterý k výbuchu. Ministerstvo obrany serveru iROZHLAS.cz potvrdilo, že na místě je nejméně jeden mrtvý a jeden zraněný. Místo je uzavřené, další exploze nehrozí. Případem se zabývá policie, příčiny výbuchu se vyšetřují.

„Máme informaci, že se tato událost stala,“ potvrdil zpravodajskému serveru iROZHLAS.cz Jakub Fajnor z tiskového oddělení ministerstva. „Můžu říct, že na místě je jeden mrtvý a jeden zraněný. Více podrobností ale zatím nemáme,“ doplnil Fajnor.

„Zatím nevíme přesně, kde se to stalo. Nyní jsou na místě záchranné složky a vojenská policie, která se tím zabývá v součinnosti s Policií České republiky,“ uvedl pro ČTK ředitel odboru komunikace ministerstva obrany Jan Pejšek s tím, že zřejmě nešlo o útok nebo úmyslný čin.

Záchranáři zraněné transportovali z Vyškova vrtulníkem do Fakultní nemocnice Brno. Počet mrtvých nebo zraněných ale mluvčí jihomoravských záchranářů Hedvika Kropáčková odmítla komentovat.

V budově vojenské ubytovny Jugo ve Vyškově došlo 19. září dopoledne k výbuchu, jeden člověk zemřel a jeden se zranil. Na snímku automobil vojenské policie poblíž ubytovny.

„K tomuto výjezdu se nebudeme nijak vyjadřovat. Je to součástí vyšetřování, všechny informace bude podávat ministerstvo obrany,“ uvedla pro server iROZHLAS.cz. Také policie odkázala na ministerstvo obrany.

Podle neoficiálních zdrojů vybuchly na místě granáty. „V místě vybuchlo několik granátů. Všechny nás evakuovali,“ sdělila pro Deník jedna z příslušnic vojenské posádky.

Ministerstvo to ale nepotvrdilo. „Konkrétní příčiny výbuchu bude možné určit až na základě šetření, které provádí na místě za dozoru státního zástupce Vojenská policie," dodal Pejšek.

Výbuch nastal v ranních hodinách v budově vojenské ubytovny Jugo, uvedlo ministerstvo. Starosta Vyškova Karel Goldemund z ČSSD pak ČTK řekl, že nikdo z obyvatel nemusel být evakuován.

„V blízkosti je ale základní škola, a když se o tom rodiče dozvěděli, někteří si vyzvedávali děti," uvedl Goldemund. Město zatím nepřipravuje žádná opatření, nebezpečí podle něj nehrozí.

autor: red
Spustit audio