Koalice ve Zlínském kraji: vládnout bude KDU-ČSL s ANO, STAN a ODS. Hejtmanem bude Čunek

Ve Zlínském kraji bude vládnout koalice složená ze čtyř stran. Do čela kraje se postaví KDU-ČSL společně s ANO, STAN a ODS. Strany v pondělí ve Vsetíně podepsaly memorandum o dohodě na koalici. Koaliční smlouva má být podepsána za týden.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Čunek

Jiří Čunek | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Strany KDU-ČSL, ANO, STAN a ODS zaujmou celkem 29 křesel v 45členném zastupitelstvu. V radě kraje obsadí vítězní lidovci čtyři křesla.

„Vzdali jsme se většiny, takže v devítičlenné radě budeme mít čtyři křesla. Dva by mělo ANO a dva Starostové, jeden mandát by připadl ODS,“ popsal lídr KDU-ČSL ve Zlínském kraji Jiří Čunek. „ANO by samozřejmě mělo mít ještě o kousek mandátu víc. To bude zřejmě vykompenzováno výbory,“ dodal.

Hejtmanem se pak stane lídr vítězných lidovců Čunek. ANO bude mít statutárního náměstka hejtmana, místa dalších dvou náměstků obsadí KDU-ČSL a STAN.

V opozici zůstanou sociální demokraté a komunisté, kteří spolu se Stranou práv občanů vládli v kraji poslední čtyři roky. SPO ve volbách propadla a v zastupitelstvu vůbec není.

Volby do krajských zastupitelstev. Získané mandáty - Zlínský kraj | Foto: ČTK

Roman Verner, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme