Lidé nechtějí další stavbu ve svém vnitrobloku

1. leden 2014

Obyvatelé Nových sadů v Brně sepisují petici kvůli obavám ze zničení vnitrobloku se zelení, který si pronajímají od města. Zbudovali si tam kromě zelených zahrad i herní prvky pro děti a místa k odpočinku.

Pod petici proti prodeji pozemků developerovi se už podepsalo téměř 400 lidí. Iniciátoři akce se o zájemci, který chce údajně území vnitrobloku zastavět bytovými domy, dozvěděli náhodou, když sami žádali magistrát o odkup pozemku. „Chceme zabránit tom, aby nedošlo k zástavbě vnitrobloku,“ uvedl jeden z organizátorů petice Jaroslav Švoma s tím, že obyvatelé chtěli pozemek odkoupit, aby se užíval stejně jako dosud, tedy jako odpočinková a klidová zóna.

Lidé se obávají zástavby vnitrobloku

Odpovědný náměstek brněnského primátora Roberta Kotziana ale údajně o žádném developerovi zatím neví. Podle jeho názoru by se ale vnitrobloky obecně zastavovat neměly: „Do centra města určité množství zeleně patří. Nemyslím si, že by nějaký plán na zástavbu vnitrobloku existoval.“ Brněnský magistrát se podle náměstka Kotziana k problému vyjádří až po té, co obdrží petici.

autor: Gabriela Grmolcová
Spustit audio