Lidové tance ze Slovácka se mohou zájemci naučit v Kunovicích

V Kunovicích na Uherskohradišťsku začátkem srpna otevřeli druhý ročník Školy lidových tanců. Organizátoři, což je město a Občanské sdružení Handrlák, ji prý pořádají pro všechny, kteří se chtějí naučit lidové tance ze Slovácka, konkrétně z Kunovska a okolí.

Zatím probíhá první část školy a je věnována nácviku na Hody s právem. Ty se letos budou konat od 23. do 25. září, prozradila místostarostka Kunovic a jedna z hlavních iniciátorek vzniku školy Ivana Majíčková. Ve Škole lidových tanců se scházejí dvakrát týdně na 3 až 4 hodiny. Letos se do ní přihlásilo 25 párů.

Kurs výuky tanců pro veřejnost začne v hodovém týdnu, tedy od 19.září a potrvá do 23.září. Volně naváže na minulý ročník, ale tance se naučí i nově příchozí. Letos rozšíří výuku v úterý o tance z Uherskohradišťska, ve středu plánují verbuňk, čtvrtek je věnován čardáši a pátek bude patřit slovenským "karičkám".

Letošní novinkou bude seminář pro vedoucí souborů. Kurzy probíhají v sále Na pálenici. Na poslední chvíli prý mohou přijít nejen páry, ale třeba i jednotlivci. Zkušení tanečníci ze souboru Handrlák příchozí rádi tance naučí.

Spustit audio