Moravské výškařské tour se zúčastní esa Uchov a Baršim

Hvězdy skoku do výšky Ivan Uchov a Mutaz Essa Baršim budou hlavními lákadly Moravské výškařské tour. Olympijský vítěz z her v Londýně Uchov se představí 24. ledna v Hustopečích, halový mistr světa Baršim zamíří 8. února do Třince.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Bába na Novinářské laťce

Jaroslav Bába na Novinářské laťce | Foto: Táňa Balatková

Uchov na únorovém mítinku v Praze vyrovnal evropský rekord 242 cm a v létě skočil 241. Už pětkrát v kariéře zdolal aspoň 240. V Hustopečích vyhrál už pětkrát a drží rekord mítinku 238 cm. Letos tam chce zahájit halovou sezonu.

„Hustopeče jsou jako můj druhý domov a na halovém mistrovství Evropy v Praze chci taky sezonu ukončit. Neplánuji příliš velký počet startů a už na začátku sezony bych měl být připraven na kvalitní výkon,“ vzkázal osmadvacetiletý Uchov.

Baršim také pětkrát překonal minimálně 240 cm, je olympijským medailistou a vicemistrem světa z Moskvy 2013. Minulou sezonu zakončil zlepšením na 243 cm.

„Slyšel jsem, že to bude v hokejové aréně, to může byť zajímavé,“ uvedl Katařan. Rekord mítinku je 234 cm, ten by mohl Baršim překonat.

Ženská výška s Kučinovou i Školinovou

Úřadující mistryně světa Školinová se vrací po roční přestávce kvůli zranění, na jihu Moravy bude už popáté.

„Naposledy jsem skákala v halové sezoně 2012 a tehdy jsem v Hustopečích vyhrála. Takže na návrat jsem si nemohla vybrat lepší místo pro dosažení kvalitního výkonu,“ řekla Ruska.

Kučinová v roce 2011 skočila v Třinci stále platný juniorský světový halový rekord 197 cm. Letos vyhrála Diamantovou ligu, Kontinentální pohár, halové mistrovství světa, na ME v Curychu byla druhá.

Obou závodů se zúčastní i český rekordman Jaroslav Bába, skákat bude také talentovaná Michaela Hrubá, vicemistryně světa mezi juniorkami.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme