Na Brněnsku začne další železniční výluka. Cestující budou jezdit autobusy

Železniční trať mezi Brnem a Nesovicemi na Vyškovsku se od zítřka na čtyři měsíce úplně uzavře. Přibližně 2500 cestujících budou proto každý den převážet náhradní autobusy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vlak na pražském Hlavním nádraží (ilustrační foto)

Vlak na pražském Hlavním nádraží (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Náhradní autobusová doprava ale nebude moci na rozdíl od vlaku převážet například kola, upozorňuje Jiří Sysel z Českých drah:

„Je to dáno charakteristikou jednotlivých prostředků. Cestujícím doporučujeme cestu přeplánovat, popřípadě využít do cílových stanic jiné linky. Výluka se dotkne cirka 2500 lidí, když vezmeme průměrný pracovní den mimo prázdniny.“

O letošních prázdninách jde už o druhou kompletní vlakovou výluku v okolí Brna. Vlaky od poloviny června nejezdí také na Kuřim.

„Máme připraveno 30 autobusů pro zajištění dopravy. Při prvním startovacím dnu určitě budou nějaké problémy, než se cestující zorientují. Stanoviště náhradních autobusů jsou v rámci Brna trochu jinde, než je klasický nástup na vlaky,“ dodává mluvčí Českých drah Kateřina Šubová.

Výluka mezi Brnem a Nesovicemi na Vyškovsku potrvá do konce listopadu.

Výluka na železniční trati Brno - Nesovice | Foto: Český rozhlas

Tomáš Jelen, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme